Tip van de chef
Galette van peer & aardappel met roquefort,
geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten voor dit hoofdgerecht ‘Tip van chef #3″:
– 4 vastkokende aardappelen;
– 1 peer (stevig);
– 100 gr. roquefort of andere blauwe kaas.

Bereidingswijze:
Verwarm uw oven voor op 180 graden Celsius. Schil uw aardappelen. Snij ze vervolgens in plakjes van 2 millimeter dik. Leg de plakjes overlapend op elkaar op een bakplaat met bakpapier. Leg ze dusdanig neer dat er 4 rechthoeken ontstaan. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Strooi deze over de aardappelen en verkruimel ook de kaas erover. Strooi de kaas bij voorkeur in het midden van de rechthoeken, zodat de gesmolten kaas er niet langsaf druipt. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten of totdat de aardappelen aan de randen goudbruin en knapperig ogen.

Serveertip: Lekker met rucolasalade en gegrilde ribeye.

Smakelijk eten!

Groet,

Wil-Jan Velings