WILD GERECHT
Hertenhaas met wildjus
en Tarte Tartin van sjalotjes,
geschikt voor 5 personen.

Ingrediënten voor Tarte Tartin:
– 100 gram suiker;
– 400 gram kleine sjalotjes;
– 5 plakken roomboter-korstdeeg.

Bereidingswijze Tarte Tartin:
Begin met het koken van suiker, samen met een beetje water, tot het karamel wordt. De karamel verdelen over vormpjes met een doorsnede van 12 cm. Maak de sjalotjes schoon en halveer ze. Verdeel de sjalotjes over de vormpjes. Het korstdeeg uitsteken met een steker (12 cm.) en prik er een gaatje in. Verdeel de deegplakjes op de sjalotjes en bak de taartjes op 180 graden gedurende circa 15 minuten.

Ingrediënten voor wildjus:
– Twee fijngesneden sjalotjes;
– 3 gram tijm;
– 1 dl. rode port;
– Halve liter wildfond;
– 1 dl. ingekookt vocht van stoofpeertjes;
– Peper & zout.

Bereidingswijze wildjus:
Sjalotjes aanfruiten in olie. Voeg vervolgens de tijm toe. Blus het geheel af met rode port en het kookvocht van de stoofpeertjes. Laat het vervolgens een tijdje inkoken. Daarna kunt u de wildfond toevoegen. Haal het mengsel door een zeef en breng het op smaak met peper & zout.

Ingrediënten voor hertenhaas:
-400 gram hertenhaas;
– Peper & zout;
– Bakboter.

Bereidingswijze hertenhaas:
Alvorens de hertenhaasjes te bakken: kruid ze met peper & zout. Vervolgens de haasjes rosé bakken en in plakjes snijden. Verdeel ze daarna over de borden met het taartje van sjalotjes en de wildjus.